Zonnepanelen op het bedrijfsdak van Skyliner

Op het bedrijfsdak van automatiseringsbedrijf Skyliner in Veenendaal worden 149 zonnepanelen geplaatst. Het bedrijf, dat voor het mkb de complete invulling van de automatisering verzorgt, vindt duurzaamheid belangrijk. Mede-eigenaar Arno Hoeve legt uit: “Binnen ons bedrijf geven we daar invulling aan door ledverlichting te gebruiken en te verwarmen door middel van lucht in plaats van gas. Inmiddels rijden we voor het grootste gedeelte hybride of elektrisch en die energie gaan we nu opwekken met zonnepanelen.”

Cash is king

De installateur van de zonnepanelen wees op het Energiefonds Utrecht. “Als de financiering van zo’n installatie een drempel is, vind ik het Energiefonds echt een aanrader”, zegt Arno. “Voor ons was deze financieringsmogelijkheid nét het zetje. Het is een prachtige manier om toch de stap te kunnen zetten. Helemaal nu liquiditeit zo belangrijk is; ondernemers zeggen altijd ‘cash is king’, je hoeft er maar een deel van je eigen liquiditeit in te stoppen en de rest wordt tegen flexibele voorwaarden afgelost.”

Explosie aan werk door thuiswerkplekken

Normaal gesproken komt Skyliner bij de klant op locatie om te kunnen meekijken hoe automatisering gebruikt wordt en hoe het efficiënter kan. “We willen niet alleen maar een it-partij achter een telefoonnummer zijn die een cloudwerkplek inricht, maar juist wat dichter op de relatie zitten. Veel MKB’ers lopen tegen problemen aan nu we massaal thuiswerken door corona. Dat betekende voor ons in het begin een explosie aan werk met het inrichten van teams en het aanschaffen en versneld inrichten van thuiswerkplekken met notebooks en dergelijke. Bij veel klanten hebben we een app geïnstalleerd op hun mobiele telefoon waarmee ze kunnen inloggen op hun bedrijfscentrale en bereikbaar zijn alsof ze op kantoor zitten.”

 • 26 ton CO2-uitstoot
  bespaard per jaar

Arno Hoeve Mede-eigenaar Skyliner

“Helemaal nu liquiditeit zo belangrijk is, gaf deze financieringsmogelijkheid nét het zetje”

Vergelijkbare projecten

 • Horeca

  Restaurant deKleineBaron heeft de meest energiezuinige vaatwasser

  Project bekijken
 • Kinderopvang

  Het Vogelnest kan weer jaren mee na flinke renovatie

  Project bekijken
Confidental Infomation