Wij maken groene projecten makkelijker financierbaar

Het Energiefonds biedt in de eerste plaats financieringen in verschillende vormen aan. Een lening van het Energiefonds Utrecht onderscheidt zich van een traditionele bancaire lening door de manier waarop wij de financieringsvoorwaarden vaststellen. Het vaststellen van de rente- en aflossingsvoorwaarden gebeurt op basis van de kenmerken van het project. Ons financieringsbeleid is gericht op het mogelijk maken van projecten. Als maatschappelijk fonds denken wij actief mee om haalbare, maar moeilijk financierbare projecten, tóch mogelijk te maken.Naast directe financier kunnen we optreden als:

  • borg- of garantsteller; hierbij verplicht het Energiefonds Utrecht zich om de verplichting van de schuldenaar na te komen, wanneer deze dat zelf niet kan.
  • projectinvesteerder; hierbij neemt het Energiefonds Utrecht een aandelenbelang in het project en draagt risicodragend bij aan het eigen vermogen.

Naast financieringen stelt het Energiefonds Utrecht ook haar kennis en netwerk ter beschikking.

Leningen tot € 50.000: Energielening Utrecht

Voor leningen tot € 50.000 is er de Energielening Utrecht met gunstige voorwaarden en rentetarieven vanaf 1,47%. Deze lening kan eenvoudig worden aangevraagd en wordt binnen een week afgehandeld. Voor financieringen boven de € 50.000 maken we een maatplan. Een lening van het Energiefonds Utrecht onderscheidt zich van een traditionele bancaire lening door de manier waarop wij de financieringsvoorwaarden vaststellen. Het vaststellen van de rente- en aflossingsvoorwaarden gebeurt op basis van de kenmerken van het project. Ons financieringsbeleid is namelijk gericht op het mogelijk maken van projecten.

Confidental Infomation