Van Dorresteijn plaatst 620 zonnepanelen op bedrijfsdak

Van Dorresteijn in Soest verwerkt sinds 1930 grond en groene afvalstromen tot weer nuttige grondstoffen zoals compost en biomassa. Wilko van Dorresteijn vormt samen met zijn broer de vierde generatie die het familiebedrijf leidt. “We leveren ook bodemverbeteraars als compost en speciale grondmengsels. Ons aannemersbedrijf voert grondwerken en groenvoorziening uit, voornamelijk met kranen en tractoren. In onze sector wordt steeds meer ingezet op elektrisch. De eerste elektrische auto hebben we besteld en uiteindelijk gaan we over op grondverzetmaterieel met elektrische motoren. We zijn voorbereid op de aankomende ontwikkelingen in onze branche”, vertelt Wilko.

Zonnepanelen logische stap

Een logische stap was het leggen van zonnepanelen op het bedrijfsdak. “Toen we overwogen om 620 zonnepanelen aan te schaffen kwam ook het financiële plaatje aan de orde. Er was voldoende liquiditeit, maar moesten we die aanspreken voor de volledige investering? Het traject liep via DenG Solar, die ons ontzorgde en begeleidde. Er komt best wat bij kijken, het is meer dan ‘even’ zonnepanelen op het dak leggen. Zij attendeerden ons op het Energiefonds waarmee zij ook eerdere projecten hebben gerealiseerd. Door het Energiefonds werd de drempel minder hoog om de investering uiteindelijk te doen. Voor ons is het echt een stimulans geweest om het traject in te gaan.”

Inspelen op de toekomst

“Duurzaamheid zit in ons dna”, zegt Wilko. “Een bedrijf van deze tijd willen zijn betekent dat je niet afwacht tot duurzame aanpassingen verplicht worden. Door vooruit te kijken, spelen we in op toekomstige ontwikkelingen en eisen van opdrachtgevers. We zoeken veel samenwerking met andere bedrijven; grotere projecten kan je ook met collega-bedrijven aanpakken. Je hoeft niet elke machine zelf te bezitten, zoals dat vroeger gebruikelijk was. Daar denken wij wat anders over: het kan bijvoorbeeld efficiënter zijn om een shredder flexibel in te huren. Wat we doen willen we goed doen, zodat we regionaal onze goede naam behouden.”

Coronaproof

“Door corona kunnen mensen niet meer naar hun werk en op vakantie waardoor heel veel werk in de tuin is losgekomen. Onze klanten zijn hoveniersbedrijven, zij bestellen de producten bij ons en leveren afvalstoffen aan. Wij zetten ook machines in die tuinen. Op onze recyclinglocatie is het een komen en gaan, het is duidelijk drukker geworden. Je kunt wel zeggen dat Van Dorresteijn coronaproof is.”

 

 

 • 94 ton CO2-uitstoot
  bespaard per jaar

Wilko van Dorresteijn Mede-eigenaar

“Door het Energiefonds werd de drempel minder hoog om de investering uiteindelijk te doen”

Vergelijkbare projecten

 • Zonnepanelen

  Eerste collectieve zonnestroominstallatie in Houten in bedrijf

  Project bekijken
 • Ondernemer met bedrijfspand

  Staalconstructiebedrijf kiest voor duurzame energie

  Project bekijken
Confidental Infomation