Sportschool Easy Active zet volgende stap in verduurzaming

Bij sportschool Easy Active in Bunschoten/Spakenburg wordt altijd al gelet op energiekosten. “De sportschool bestaat ruim dertig jaar waarvan twintig op deze locatie”, vertelt Arno Rebel. “Zodra dat kon, hangen hier ledlampen en schaften we fitnessapparatuur aan die geen elektra nodig heeft. Het volgende stapje naar energieneutraal is nu de investering in 71 zonnepanelen. Met de financiering van Energiefonds Utrecht konden we die nu al aanschaffen; anders hadden we veel langer moeten sparen.”

Investeren in moeilijke tijd

Arno kiest ervoor om toch te investeren in verduurzaming in een moeilijke economische tijd, ook voor sportscholen. “Het levert kostenbesparing op en dat is op de lange termijn ook gunstig. Zeker in coronatijd moet je continu schakelen en afwegen wat je gaat doen. We waren al langer bezig met zonnepanelen, maar de kosten zijn hoog en er was er altijd wel weer een tegenslag waardoor we de investering moesten uitstellen. Toen ik van het Energiefonds hoorde, heb ik via internet een aanvraag gedaan. Voor deze financiering betalen we niet de hoogste prijs en kunnen we eerder verduurzamen.”

De zonnepanelen gaan jaarlijks ruim 20.000 kWh opleveren, en dat verbruikt de sportschool ook. “Als we geen andere apparaten gaan gebruiken en nog wat energiezuiniger werken, blijven we er netjes onder. We willen alleen het gas nog vervangen voor elektrische verwarming of een warmtepomp; dat wordt het volgende project. Sporten en bewegen is goed voor mensen en onze sportschool van 1.000 m2 is groot genoeg om iedereen de ruimte te bieden.”

 

 

Arno Rebel Eigenaar

“Voor deze financiering betalen we niet de hoogste prijs en kunnen we eerder verduurzamen”

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation