Beijer Containers plaatst 120 zonnepanelen op bedrijfsdak

Duurzaamheid is binnen de afvalverwerking een lopend proces. In de loop van de tijd werd er steeds meer gesorteerd en worden van reststoffen weer nieuwe producten gemaakt. “Daar zijn we ons hele leven al mee bezig”, vertelt Jeroen Beijer. “Het leuke is, dat ons bedrijf al vanaf 1889 bestaat. Mijn broer Marc en ik zijn de vierde generatie. Ooit begonnen met zandleveringen vanuit de duinen naar mensen die het gebruikten om mee te metselen en dat soort dingen. Toen mijn vader en oom het in de jaren ‘70 overnamen van mijn opa, zijn daar afvalcontainers bijgekomen. De core business is nu verhuur van afvalcontainers en afvalscheiding en -verwerking.”

Mooi moment voor zonnepanelen

Omdat de broers minstens de energie wilden opwekken die ze zelf gebruiken, zijn op het bedrijfsdak onlangs 120 zonnepanelen geplaatst. “Door alle problematiek rond stikstof en het klimaat, vonden we dit een mooi moment. We hebben er al wel eerder aan gedacht, maar door de vorige crisis was het financieel niet mogelijk. Nu wel, en met de financiële hulp van het Energiefonds werd het nog makkelijker. Via DenG Solar, dat in heel Soest de plaatsing van zonnepanelen op grotere daken verzorgt, kwamen we bij het Energiefonds terecht. De lening tegen een aantrekkelijke rente is voor onze liquiditeit heel handig.”

Schuur en zolder opruimen

Door de coronacrisis is het bij Beijer Containers alleen maar drukker geworden. ‘De eerste twee maanden zagen we het werk met zo’n 30% toenemen, met name door particulieren. Mensen zitten thuis en gaan in de tuin aan de gang. En ook de schuur en de zolder worden opgeruimd. Dan bestellen ze onze afvalcontainers via de website. We hebben flink wat containers bijgekocht waardoor we de vraag aankunnen maar ook weer niet te veel, want er komt natuurlijk wel een moment dat de vraag weer wat inzakt, en dan willen we hier niet een te grote stapel containers hebben staan waar we niks meer mee kunnen. Je moet er toch flexibel mee omgaan.”

 

 

 

  • 18 ton CO2-uitstoot
    bespaard per jaar

Jeroen Beijer Mede-eigenaar

“Door alle problematiek rond stikstof en het klimaat, vonden we dit een mooi moment om zonnepanelen op het dak te plaatsen”

Vergelijkbare projecten

  • Sport

    Tennisvereniging ULTC-Iduna: energiezuinige ledverlichting voor 10 tennisbanen

    Project bekijken
Confidental Infomation