Oudlaan4 is een kantoorcomplex ten noorden van de Utrechtse binnenstad en bestaat uit een drietal aaneengesloten gebouwen uit verschillende bouwjaren. Tezamen vormen zij de huisvesting van vooraanstaande koepelorganisaties in de zorg, waaronder Actiz, VNG en NVZ. Ook is er een vergadercentrum met 15 zalen en een bedrijfs-restaurant gehuisvest.

Het utiliteitsgebouw aan de Oudlaan 2-4 is voorzien van een duurzame warmte/koude voorziening in de vorm van een WKO (Warmte-Koude Opslag)–installatie. Door de inzet van de WKO-installatie wordt in de zomer het koele grondwater gebruikt om het pand te koelen, het opgewarmde water wordt in de bodem opgeslagen totdat het in de winter wordt gebruikt om het pand te verwarmen. In combinatie met energiebesparende maatregelen zorgt deze duurzame installatie ervoor dat het oude kantoorpand van een energielabel D naar A gaat.

Het Energiefonds Utrecht financiert de benodigde aanpassingen aan de binneninstallatie van het pand, terwijl Eneco de investering in de buiteninstallatie (WKO) voor haar rekening neemt.

 

 • 42 ton CO2-uitstoot
  bespaard per jaar

Vergelijkbare projecten

 • Vastgoed

  Wocozon: sociale huurwoningen profiteren van zonnepanelen

  Project bekijken
 • Vastgoed

  Groenpand vergroent eigen pand met duurzaamheidslening Energiefonds

  Project bekijken
 • Horeca

  Italiaanse taartjes bakken op zonne-energie bij Di TuTTo

  Project bekijken
Confidental Infomation