Zonnepanelen op dans-, muziek- en theaterschool

Twee jaar geleden werd Marcel Nagtegaal aangesteld om de financiële positie van de Creative Arts School Elevate in Veenendaal te verbeteren. Onderzoek wees uit dat de energiekosten fors waren: ongeveer € 18.000 per jaar voor een 30 jaar oud pand van 1500 m2. Daar moest wat aan gedaan worden.

Lening geen probleem

In de basis kon worden bespaard door de thermostaat beter in te regelen en de verwarming uit te zetten als het pand leeg was. Daar kwam al rond de 28% besparing uit. “Toen iemand me wees op subsidie voor zonnepanelen, zijn we daar ingedoken. We hebben een subsidieaanvraag gedaan en die werd toegewezen”, vertelt Marcel. Na een zoektocht van een jaar naar gunstige financiering, zette de zonnepanelenleverancier hem op het spoor van het Energiefonds Utrecht. “Dat was de eerste partij die zei, 10 jaar lenen tegen een lage rente is geen probleem.”

Energiekosten gehalveerd

“De subsidie dekte de afbetaling van 204 zonnepanelen én we zouden het voordeel hebben van minder energieverbruik. Het traject liep boven verwachting. Je moet natuurlijk laten zien dat je solvabel bent en de SDE subsidie aanvragen. Het Energiefonds kon 3/4 deel faciliteren en het laatste deel kon ik zelf oplossen. De zonnepanelen leveren ons nu jaarlijks een besparing van € 4.000 aan energiekosten. Alles bij elkaar zijn de energiekosten gehalveerd. Door goed te kijken naar energie ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar het is ook prima besparing, zeker door de subsidies die gemeenten verstrekken. Dat de provincie Utrecht daar zo aan meewerkt is voor ons alleen maar een versneller geweest.”

  • 30 ton CO2-uitstoot
    bespaard per jaar

Marcel Nagtegaal Financiën

Na een zoektocht van een jaar naar gunstige financiering, zette de zonnepanelenleverancier hem op het spoor van het Energiefonds Utrecht. “Dat was de eerste partij die zei, 10 jaar lenen tegen een lage rente is geen probleem.”

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation