Zevenduizend zonnepanelen op Utrechtse scholen

Ondernemer Robin Berg is mede-eigenaar van het bedrijf LomboXnet, dat zich richt op realisatie van zonnepanelen op met name schooldaken in de regio Utrecht. Berg vertelt: “Het Energiefonds was de eerste financier die het voor ons mogelijk maakte om op een tiental basisscholen zonnepanelen te realiseren. Daarna hebben ze ons ook geholpen met zonnepanelen op tien middelbare schooldaken in de regio. Wij maken afspraken met schoolbesturen om zonnepanelen op de daken te plaatsen en te exploiteren. De panelen blijven van ons, de school huurt ze en heeft daarmee goedkopere stroom.”

“Het oprichtingsjaar van het Energiefonds was de start van een plezierige samenwerking. Het Energiefonds denkt heel goed mee om de energietransitie en innovaties daarin mogelijk te maken. Inmiddels hebben we 7.000 zonnepanelen kunnen plaatsen die goed zijn voor bijna 2 megawatt aan stroomopwekking.”

Dikke batterij

Met zijn tweede bedrijf, Smart Solar Charging, heeft Robin Berg in maart 2018 voor elkaar kunnen krijgen dat de allereerste Tesla Powerpack in Nederland werd geplaatst bij de Jaarbeurs in Utrecht. “Dankzij een samenwerkingsverband met een aantal bedrijven, Gemeente, Provincie en het Energiefonds, levert deze dikke batterij een flinke bijdrage aan verduurzaming. De Powerpack is gekoppeld aan 200 zonnepanelen en 20 laadpunten en slaat opgewekte energie op, om weer te ontladen op momenten dat de zon niet schijnt. Zo worden vraag en aanbod van duurzame energie goed op elkaar afgestemd, dat scheelt veel CO2 uitstoot.”

Robin Berg Ondernemer

"Het Energiefonds was de eerste financier die het voor ons mogelijk maakte om op een tiental basisscholen zonnepanelen te realiseren."

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation