Sfeervolle ledverlichting voor Soen Lie

Het winkelcentrum in Overvecht bestaat vijftig jaar en vanaf het begin heeft Restaurant Soen Lie er een prominente plek. Op de menukaart staan sushi, Aziatische specialiteiten en Koreaanse grillgerechten. “Mijn vader opende het restaurant een halve eeuw geleden”, vertelt de huidige eigenaresse Lidia Soeng. “Daarna nam mijn broertje het over en nu runnen wij met het gehele gezin Restaurant Soen Lie. Ik vind het bijzonder dat het restaurant al zolang bestaat en altijd in de familie is gebleven.”

Het pand was inmiddels toe aan een facelift en is onlangs verbouwd. “Omdat we in de toekomst gasloos moeten worden, leek het ons een goed idee om verduurzaming mee te nemen in de verbouwplannen. Als onze apparatuur aan vervanging toe is, zullen we elektrische toestellen aanschaffen die meer stroom zullen vragen dan onze bestaande aansluiting aankan. Om te voorkomen dat de stoppen doorslaan, is de meterkast daarom uitgebreid en de elektriciteitsaansluiting verzwaard.” De verlichting is ook verduurzaamd: de tl-buizen zijn vervangen voor ledverlichting. Omdat led wat kouder licht geeft, is een dimmer aangelegd waardoor het kunstlicht in het restaurant toch sfeervol wordt.

Het energieloket van de gemeente informeerde Lidia over aangepaste regels voor ondernemers en wees op de mogelijkheid om financiering aan te vragen bij het Energiefonds Utrecht. “Ondernemers worden verplicht om van het gas af te gaan en worden daardoor met hogere kosten geconfronteerd. Wij zijn heel blij dat het Energiefonds er is en ons wilde helpen. We hebben via de mail contact gehad en snel antwoorden gekregen. Door ons een lening te verstrekken hoeven we het bedrag niet in een keer te betalen, waardoor de verbouwing mogelijk werd. Daarvoor zijn wij heel dankbaar.”

  • 50.000 financiëring door Energiefonds Utrecht

Lidia Soeng Eigenaresse

"Wij zijn heel blij dat het Energiefonds er is en ons wilde helpen. We hebben via de mail contact gehad en snel antwoorden gekregen. Door ons een lening te verstrekken hoeven we het bedrag niet in een keer te betalen, waardoor de verbouwing mogelijk werd. Daarvoor zijn wij heel dankbaar.”

Vergelijkbare projecten