Ledverlichting in winkels Okay Fashion & Jeans

Edward van Dijk is eigenaar van 50 kledingwinkels in het middensegment: Cecil, Street One en Okay Fashion & Jeans. Zijn wens was verduurzaming van alle winkels met ledverlichting. Bij een tiental winkels kon dat al eerder worden gerealiseerd, maar de investering om ze allemaal in een keer te doen was te groot.

Besparing is altijd interessant

“In sommige winkels zat de verlichting al 10 jaar, dan gaat de kwaliteit sowieso achteruit. Led geeft een betere lichtopbrengst, mooiere verlichting en gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Dat scheelt enorm in vervangingskosten en voor een ondernemer is besparing altijd interessant.” Met hulp van de diverse gemeenten waar de winkels gesitueerd zijn, heeft Edward inmiddels alle winkels kunnen voorzien van ledverlichting. Een investering die in grofweg drie jaar wordt terugverdiend.

De overheid stimuleert verduurzaming

De verduurzaming van drie filialen van Okay Fashion & Jeans in de regio Utrecht is gefaciliteerd door het Energiefonds. “Dat de overheid verduurzaming stimuleert met subsidie en een lening, maakte het echt aantrekkelijk om over te gaan op ledverlichting. Onze installateur bracht ons in contact met Energiefonds Utrecht. Soms duren gemeentelijke trajecten wat lang, maar bij het Energiefonds werd heel snel doorgeschakeld. Dat hebben ze echt goed gedaan.”

Edward van Dijk Eigenaar

"Soms duren gemeentelijke trajecten wat lang, maar bij het Energiefonds Utrecht werd heel snel doorgeschakeld. Dat hebben ze echt goed gedaan.”

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation