EigenWijkse Energie Coöperatie: 50 laadpalen voor elektrische auto’s

Voor de EigenWijkse Energie Coöperatie uit Wijk bij Duurstede is verduurzaming een gemeentebelang. Bestuurslid Sarida van der Meer licht toe: “Samen willen we de lokale energietransitie vormgeven en het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen, zodat we als gemeente energieneutraal worden.”

Nederlandse zon en wind

Er lopen verschillende projecten waarvoor het Energiefonds subsidie heeft gegeven. “Naast het plaatsen van zonnepanelen op sportpark Mariënhoeve, loopt het project Lokale Laadkracht,” zegt Sarida. “In fasen plaatsen we 50 laadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente, verdeeld over Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek zodat we een mooi netwerk opbouwen. Iedereen die elektrisch wil rijden kan gebruikmaken van supergroene EigenWijkse elektriciteit. De EigenWijkse levert namelijk ook de stroom voor deze laadpalen. Het lokale bedrijf Van der Sijs levert en plaatst de intelligente en op de toekomst voorbereide laadpalen”.

“Er is geïnvesteerd door de gemeente, de EigenWijkse, Van der Sijs en het Ondernemersfonds Het Energiefonds heeft een lening verstrekt zodat we in het najaar de volgende fase in kunnen. We zijn superblij met de samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het Energiefonds. Heel erg fijn dat het Energiefonds in staat is om al die lokale projecten aan de gang te krijgen, we kunnen gewoon niet zonder.”

  • 59 ton CO2-uitstoot
    bespaard per jaar

Sarida van der Meer Bestuurslid

“Heel erg fijn dat het Energiefonds in staat is om al die lokale projecten aan de gang te krijgen, we kunnen gewoon niet zonder.”

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation