Kampong huisvesting – een energiezuinig clubhuis

Kampong laat zien hoe zowel vastgoedontwikkeling als de roerende goederen duurzaam kunnen worden aangepakt. SV Kampong is met meer dan 5.000 leden, de grootste omni-sportvereniging van Nederland.

Dankzij de gestage groei van het ledenaantal en een aantal nieuwe functies van het clubhuis, zoals kinderopvang, het Nationale Hockeycentrum en een sport-BSO, maakte dat de vereniging uit zijn jasje groeide. Daarbij zijn er in de loop van de jaren nieuwe functies aan het clubhuis toegevoegd zoals kinderopvang en een sport-BSO en is sinds begin 2012 het Nationale Hockeycentrum op Kampong geopend.

De focus bij de nieuwbouw – en verbouw, is altijd op het belang van de sportverenigingen geweest. En binnen de optimale inrichting van het pand is er elke keer gekeken welk duurzame maatregelen mogelijk zijn. Telkens weer, binnen de kerndoelstellingen. Dit is samen met diverse partners gedaan, waarbij het Energiefonds de duurzaamheidspartner was in het project. Dat betekent veel flexibiliteit van alle partners, want niet alles is aan de voorkant bedacht, maar tijdens het project zelf is er elke keer weer herijkt. En zo is het project een echte win-win geworden.

Bekijk het filmpje waarin Michiel Groenland, de penningmeester van Kampong, over het project vertelt.

Duurzame maatregelen

Er is voor zowel de roerende als onroerende goederen voor diverse duurzame maatregelen gekozen en tevens zijn er al een aantal voorbereidende maatregelen genomen waardoor het pand ook toekomstbestendig is.

 • Hergebruik van wat er al is (zoals de squashbanen – wat je niet sloopt hoef je ook niet opnieuw te bouwen);
 • Optimalisatie van de gebouwen (zoals multifunctionele ruimten);
 • En dan zelf opwekken, 680 zonnepanelen;
 • Ook is er geen gas meer nodig ivm de poortwachter bij de warmtepomp, geen kans op legionella en de warme lucht wordt weer gebruikt voor verwarming.

 

 

 • 292 ton CO2-uitstoot
  bespaard per jaar

Vergelijkbare projecten

 • Zonnepanelen

  Eerste collectieve zonnestroominstallatie in Houten in bedrijf

  Project bekijken
 • Woningbouw

  Quick scan leidt tot keuze voor ledverlichting bij Van Bekkum

  Project bekijken
 • Vastgoed

  Primeur: Kleine VvE appartementencomplex Rijnlaan 19-23A plaatst 80 zonnepanelen

  Project bekijken
Confidental Infomation