8 duurzame appartementen in voormalig schoolgebouw

Waar in het pand in de Utrechtse Duurstedelaan ooit de schoolbanken in rijen opgesteld stonden, worden in 2019 acht koopwoningen gerealiseerd. Het pand wordt circulair verbouwd tot extreem duurzame en toekomstbestendige huizen. Daarbij wordt ook aan het interieur veel aandacht besteed: de hoge plafonds van het schoolgebouw blijven behouden, net als de karakteristieke voorkant van het pand.

Niet met een groene pet op geboren

Aan een prijsvraag die de gemeente Utrecht in 2017 uitschreef, deden 15 partijen mee. Het project werd gegund aan Multiprop, die het beste scoorde op duurzaamheid, energiezuinigheid en hoogte van het bod. Het is een uniek voorbeeld van duurzame transformatie van bestaande bouw naar wonen. “We zijn niet geboren met een groene pet op. Onze eerdere projecten omvatten cosmetische renovaties van eengezinswoningen en uitbouw en modernisatie van woningen”, vertelt Henri Poel van Multiprop. “Dit project is min of meer toevallig het meest duurzame transformatieproject van Nederland geworden. We bedachten de transformatie samen met door ons ingehuurde partijen en hebben ons verdiept in energie en duurzaamheid en alles wat daarbij hoort. Door dit project zijn we bijna experts geworden op dat gebied. We verwachten dat dit prestigeobject ingangen biedt bij gemeenten om meer van zulke projecten te gaan doen.”

Heel enthousiast

“We waren op zoek naar financiers om het project van de grond te krijgen en stuitten op het Energiefonds. Ik dacht dat het heel moeilijk zou worden, maar ze waren heel enthousiast om hieraan mee te werken. We konden de accountmanager altijd bellen voor advies. Gelukkig konden ze ons meehelpen met de financiering, naast onze eigen investering en die van de bank. De samenwerking verliep heel prettig en zoals het ernaar uitziet gaan we nog een project met het Energiefonds doen.”

Henri Poel Multiprop

"We verwachten dat dit prestigeobject ingangen biedt bij gemeenten om meer van zulke projecten te gaan doen.”

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation