30 Zonnepanelen op clubhuis Galecop Golf

Galecop Golf is een shortgolfbaan in Nieuwegein. Reguliere banen in de omgeving hebben een totale lengte van ongeveer 6 kilometer; bij Galecop is de lengte van de 18 holes rond de 2 kilometer. Eigenaar Arthur Simons legt uit waarom dat voor zijn doelgroep interessant is. “Veel mensen vinden golfen te duur of hebben er te weinig tijd voor. Bij ons is een jaarkaart een derde goedkoper en loop je een kortere route die minstens zo uitdagend is. We zien hier heel veel 40’ers en 50’ers die het heel druk hebben. Ze lopen een rondje van ongeveer anderhalf uur, dan is het goed te combineren met hun gezin en werk. Vier jaar na de opening hebben we ons plekje in de golfmarkt prima verdiend, het gaat hartstikke leuk.”

Energieneutraal

Arthur is ook al jaren actief in duurzame projectontwikkeling, zo ontwikkelde hij o.a. het zonnepark Solarpark Galecop, net als de golfbaan gelegen in het gebied Galecopperzoom in Nieuwegein Noord. “Daar ligt een groot deel van mijn hart”, zegt hij. “Ik zag het daarom als mijn plicht om de golfbaan te voorzien van een eigen zonnepaneleninstallatie. Op het dak van ons clubhuis liggen nu 30 zonnepanelen en bij het postcoderoosproject van zonnepark Solar Park Galecop hebben we er ook nog 10. Bij elkaar zorgen de zonnepanelen ervoor dat we energieneutraal zijn. Je merkt dat het gewaardeerd wordt, onze leden reageren er ook enthousiast op.”

Eenvoudige procedure

“Het Energiefonds hanteert een duidelijke en eenvoudige procedure. We leverden de onderbouwing goed aan en hadden binnen een dag of 3 al goedkeuring. Dat was zo to the point, mijn complimenten aan het Energiefonds. In de aanloopfase van het Solar Park raakten we bekend met de doelstellingen van het fonds. Nu het is opgeschaald naar provinciaal niveau, kon Energiefonds Utrecht 80% van de zonnepanelen voor Galecop Golf financieren. Ik denk dat wij het over 6 jaar hebben terugverdiend. Per jaar scheelt het toch zo’n € 3000 tot € 4000, dat is echt wel een substantiële besparing.”

Arthur Simons Eigenaar

"Het Energiefonds hanteert een duidelijke en eenvoudige procedure. We leverden de onderbouwing goed aan en hadden binnen een dag of 3 al goedkeuring."

Vergelijkbare projecten

Confidental Infomation