Voor ondernemers die kansen willen pakken

Blog Joost Akkermans, accountmanager Energiefonds Utrecht

Het gonst in Nederland. Je voelt aan alles dat er veranderingen op stapel staan. De coronacrisis dwingt ons opnieuw naar onszelf en naar onze ondernemingen te kijken. Creatief te worden, onszelf opnieuw uit te vinden, ons aan te passen. Ondernemers zijn daar als geen ander toe in staat; kijken hoe de markt en de omstandigheden veranderen en daar zo op inspelen dat je de concurrentie voorblijft. Dat je je brood kunt blijven verdienen en kunt groeien.

Een steeds grotere groep ondernemers ziet de kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Ondernemers die hun bedrijfspand energieneutraal maken of hun wagenpark naar elektrisch omzetten. Een restaurant dat klimaat neutrale maaltijden serveert. Een bedrijf dat deelauto’s op zonne-energie op de markt brengt en een groen-aannemer die weet dat een duurzame bedrijfsvoering zal zorgen dat hij meer opdrachten gegund krijgt. Deze ondernemers zien dat het nu de tijd is om in te springen op datgene waar de markt en de maatschappij om vraagt.

Maar ja…kansen zien is 1 ding, kansen benutten is niet altijd even makkelijk. Goede ideeën en intenties strandden maar al te vaak; op uitvoerbaarheid, op kennis van zaken, op financiën. Waar begin je als je je bedrijfspand of je wagenpark wil verduurzamen? Of als je een gat in de markt ziet op gebied van energieopslag en -distributie?

Tegen die ondernemers zou ik willen zeggen; begin eens bij ons! Want het Energiefonds Utrecht is meer dan een financier. Met onze kennis en ons netwerk kunnen we jou als ondernemer verder helpen. We kunnen met je sparren, je helpen aan contacten, je de weg wijzen naar vergunningen en subsidies. En zorgen dat je businesscase in orde is. Want daar was het je immers om begonnen; je onderneming naar een hoger plan tillen.

Nu is ondernemen nooit zonder risico en investeren in de energietransitie is niet anders. Heb je voor die (risicovolle) investering financiering nodig en kom je er bij andere financiers niet uit, ook dan ben je bij ons aan het goede adres. Omdat wij de energietransitie willen helpen versnellen, accepteren we meer risico’s in de financiering en zijn we bereid om de voorwaarden scherp te houden. Zodat iedere ondernemer die een mooie kans ziet in de energietransitie de mogelijkheid krijgt deze waar te maken.

Confidental Infomation