Utrechts Energie Event groot succes

Op woensdag 13 februari organiseerde het Energiefonds Utrecht het Utrechts Energie Event 2019. De opkomst was groot en de aanwezigen bestonden uit bestuurders, beleidsmakers, adviseurs en ondernemers uit de provincie Utrecht.

We willen meer

De middag werd afgetrapt onder leiding van dagvoorzitter Gert-Jan Jansen in gesprek met Roy Ellenbroek, fondsenmanager van het Energiefonds Utrecht. Hij benoemde de ambitie van het Energiefonds voor de komende periode: nog meer mooie duurzame initiatieven ondersteunen die de energietransitie in de provincie Utrecht zullen versnellen. Het mooie is dat het Energiefonds de beleidsmakers binnen de gemeenten en provincie met hun kennis en ervaring uitstekend kan helpen om beleid te vertalen naam duurzame projecten. Roy omschreef de ambitie als ‘we gaan aan als een speer, maar we willen meer’. In de regio Utrecht is het Energiefonds er voor die ondernemers die mooie initiatieven ontplooien, maar aan de voorkant nog net een zetje nodig hebben om verder te kunnen groeien.

Noodzaak tot actie

Aan de hand van drie filmpjes werden mooie financieringsvoorbeelden getoond om de aanwezigen te inspireren. Yuri van Bergen van Alliantie+, Gerwin Hop van ParknCharge en Arjen van Ree namens bierbrouwerij De Leckere waren in de zaal aanwezig om hun ervaring met het Energiefonds Utrecht met de mensen in de zaal te delen.

De urgentie voor de energietransitie werd vervolgens benadrukt in een lezing van meteorologe en televisiepresentatrice Helga van Leur. Zij nam het publiek mee in de noodzaak in actie te komen om de klimaatverandering tegen te gaan. Door samen de handen ineen te slaan zijn we met elkaar in staat vandaag het verschil te maken voor morgen.

Zelf regie nemen

Na het betoog van Helga van Leur ging dagvoorzitter Gert-Jan Jansen in gesprek met gedeputeerde van de provincie Utrecht, Pim van den Berg, wethouder in de gemeente Utrecht, Lot van Hooijdonk, wethouder in de gemeente Nieuwegein, Marieke Schouten en bestuursvoorzitter van het Energiefonds Utrecht, Klaas Strijbis. Wat volgde was een interessant gesprek tussen bestuurders en deelnemers in de zaal en vooral een uitnodiging naar elkaar om in gesprek te gaan over de mogelijkheden die er zijn om de verduurzaming binnen de provincie een boost te geven. Marieke Schouten gaf aan: ‘We zijn er nog lang niet, maar we kunnen zelf regie nemen’.

De middag werd afgesloten met een rondleiding door bierbrouwerij De Leckere en een borrel in het naastgelegen Werkspoor Café, waar nog veel en lang ervaringen werden uitgewisseld en genetwerkt.

Confidental Infomation