Een tijdje geleden gebeurde dat wat elke kleine ondernemer vreest; een vitaal apparaat binnen de onderneming ging kapot. In dit geval de vaatwasser bij een restaurant. Nu zijn nieuwe vaatwassers in allerlei soorten en maten te vinden. Restaurant deKleineBaron, een duurzame onderneming bij uitstek, wist echter direct waar de voorkeur naar uitging: de meest water- en energiezuinige vaatwasser. Meer dan 30% lagere energiekosten en goed voor het milieu, maar wel een stuk duurder dan een reguliere vaatwasser; wat nu?

“Via de gemeente hadden we over de Energielening Utrecht gehoord. Deze is er speciaal voor organisaties met energiebesparingsplannen en zorgt ervoor dat je je als ondernemer niet hoeft te laten afschrikken door de initiële hogere aanschafkosten. Want dát is het: de investering in zo’n vaatwasser verdien je razendsnel terug en je bent nog eens duurzaam ook. Ik zou niet weten waarom we dan voor een ‘ouderwetse’ vaatwasser zouden kiezen.” Aldus Niels Klein van Restaurant deKleineBaron.

Roy Ellenbroek, fondsmanager van het Energiefonds Utrecht dat de lening verstrekt, licht zijn kant toe: “dit is nu precies waarom wij er zijn. Een organisatie wil kosten besparen en haar activiteiten verduurzamen, maar heeft vaak ofwel een beperkt eigen vermogen ofwel loopt tegen de eisen op van traditionele geldverstrekkers. Wij springen in dat gat en voorzien de desbetreffende organisatie van de financiering, die overigens direct via de website is aan te vragen. Zij blij en wij blij, want het draagt bij aan ons doel, Utrecht verduurzamen!”

Restaurant deKleineBaron heeft het Fairtade keurmerk en als eerste restauranthouder in Utrecht, het Greenkey keurmerk.

Confidental Infomation