Gistermiddag zijn Lomboxnet en het Energiefonds Utrecht overeengekomen om bijna 4.000 zonnepanelen op 10 daken in en om Utrecht te realiseren. Gezamenlijk zullen deze daken goed zijn voor een vermogen van 1 MW. Met de realisatie van deze zonnedaken wordt de energietransitie van Utrecht verder versneld en de panden zelf voorzien van een duurzame energievoorziening.

10 zonnedaken

Met de ondertekening van vandaag zullen 10 zonnedaken in en om Utrecht worden gerealiseerd. Deze zonnedaken hebben een vermogen van 1 MW en zullen per jaar zo’n 800.000 kWh opbrengen. Het zijn de daken van 7 scholen, 2 studentencomplexen en een museum en die van zonnepanelen voorzien worden. Hierdoor zal een groot deel van het eigen verbruik met de zonnepanelen opgewekt worden.

Robin Berg van Lomboxnet licht toe: “Dit project brengt in alle opzichten Utrecht veel moois. Eind vorig jaar tekenden 15 wethouders van Utrecht en omliggende gemeenten de ambitie om met 1.000 zongestuurde laadpalen, 1.000 elektrische deelauto’s en 10.000 nieuwe zonnepanelen een nieuw lokaal energiesysteem te realiseren. Deze nieuwe zonnepanelen zijn daarin een belangrijk onderdeel.”

Financiering

Voor de financiering van het project is er een subsidie uit het SDE programma verkregen en is er een overeenkomst met het Energiefonds Utrecht getekend. Roy Ellenbroek fondsmanager van het Energiefonds Utrecht: “Een haalbaar project is niet per definitie financierbaar. Fantastisch dat het ons tóch gelukt is!”

Noot voor de redactie:

Lomboxnet – lomboxnet.nl
LomboXnet leidt het consortium Smart Solar Charging. Hierin werken de gemeente Utrecht, netbeheerder Stedin, GE Benelux, Vidyn, Last Mile Solutions, Economic Board Utrecht en LomboXnet samen voor de realisatie van een regionaal energiesysteem met duizend laadpunten, evenzovele elektrische auto’s en tienduizend gekoppelde zonnepanelen. Met Smart Solar Charging kunnen elektrische auto’s uit zon opgewekte elektriciteit zowel laden als opslaan voor later gebruik De afgelopen maanden zijn er twintig zonnelaadpalen in de Utrechtse wijk Lombok geplaatst en is met Renault de samenwerking getekend om 150 elektrische auto’s te leveren voor een nieuwe deelauto-programma voor Utrecht en omgeving.

Het Energiefonds Utrecht
Het Energiefonds Utrecht is een maatschappelijk fonds, geïnitieerd door de gemeente Utrecht met als doel de energietransitie van bedrijven en andere organisaties in de stad Utrecht te versnellen. Het fonds biedt financieringen, garantstellingen en participaties aan ten behoeve van projecten die haalbaar, maar moeilijk financierbaar zijn. De stichting opereert zelfstandig en onafhankelijk: een kleine transparante organisatie met korte en heldere lijnen.

Contactgegevens

Lomboxnet
Robin Berg
E robin@lomboxnet.nl
I http://www.lomboxnet.nl
I http://www.lomboxnet.nl/smart-solar-charging
M 06-41412222

Energiefonds Utrecht
Anne Louise de Goeij
Manager Communicatie & PR
T 06-41983864
E annelouise@energiefondsutrecht.nl

Confidental Infomation