Duurzaam ondernemen: voorbeelden en verplichtingen in de toekomst

Op dinsdag 7 september om 19:30 uur levert Joost Akkermans van Energiefonds Utrecht een bijdrage aan mth talks!, een online webinar van MTH Accountants en Adviseurs. De bijdrage staat in het teken van het thema duurzaam ondernemen: voorbeelden & verplichtingen in de toekomst.

Meld je hier aan om deel te nemen aan het online webinar.

Programma online webinar

Verduurzaming is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bij veel bedrijven staat het op de agenda en wordt er structureel aandacht aan besteed. De urgentie om hiermee aan de slag te gaan, wordt ook door wet- en regelgeving onderstreept.

Vanaf 2023 dienen bijvoorbeeld alle kantoorpanden over minimaal energielabel C te beschikken. Ook de energiebesparingsplicht is voor veel bedrijven een aandachtspunt. Bedrijven en instellingen (die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken) zijn verplicht om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Naast alle verplichtingen die er zijn – of nog komen – is het natuurlijk ook een kans om je onderneming succesvol te maken.

Tijdens de mth talks! wordt dieper ingegaan op de volgende zaken:

  • De aanleiding en motivatie: waarom verduurzamen?
  • Meer over wet- en regelgeving.
  • Verplichtingen: nu én in de toekomst.
  • Subsidies en financiering(saanvragen).

In ongeveer 45 minuten geeft Duurzame Accountant Henk Huijzer adviezen en tips die jou en jouw onderneming verder kunnen helpen. Kijk hier voor nog meer info.

Confidental Infomation