Energiefonds Utrecht zet in op versnelling energietransitie

Energiefonds Utrecht heeft een helder maatschappelijk doel: het versnellen van de energietransitie binnen de provincie Utrecht. Dat doet het fonds door (co-)financieringen, participaties maar vooral het helpen van bedrijven en instellingen die hun duurzame projecten willen realiseren.

Van ambitie naar besparing

Utrechtse initiatiefnemers kunnen bij Energiefonds Utrecht aankloppen om hun energieambities waar te maken. Energiebesparing door zonnepanelen, een warmtepompinstallatie of een laadpalenproject; een duurzaam project heeft een investeerder nodig die niet alleen naar het uitgewerkte plan kijkt, maar ook helpt om het van de grond te krijgen. Kennisdeling en meedenken in een vroeg stadium biedt de gelegenheid tot bijsturen en structureren en dat vergroot de mogelijkheid tot realisatie.

Voor wie

Het provinciale bedrijfsleven, maar ook scholen, zorginstellingen, sportverenigingen en energiecoöperaties behoren tot de klanten van Energiefonds Utrecht. Op de website staan inspirerende voorbeelden van projecten die binnen de provincie Utrecht gerealiseerd zijn. Enkele recente financieringen:

  • Park ‘n Charge: 110 laadpleinen in de provincie Utrecht
  • Bierbrouwerij De Leckere: aardgasvrij door stoomgenerator
  • Multiprop: 8 duurzame appartementen in voormalig schoolgebouw
  • Buurtstroom: voorfinanciering btw collectieve zonnestroomprojecten
  • Utrechtse scholen: 7.000 zonnepanelen

Laagdrempelige lening

Leningen tot € 50.000 kunnen eenvoudig online worden aangevraagd via energiefondsutrecht.nl. Deze investeringen in de provincie Utrecht komen in aanmerking voor maximaal 75% financiering van projecten op het gebied van energiebesparing of opwekking van duurzame energie. De voorwaarden zijn op de website te vinden.

Op maat

Voor financieringen boven de € 50.000 wordt een plan op maat gemaakt. De belangrijkste vraag is of er een uitgewerkt plan ligt, voor een project in de provincie Utrecht, met een solide business case en zicht op realisatie binnen twee jaar? Via het initiatief-formulierkan het project worden aangemeld.

 

Confidental Infomation