Energiefonds Utrecht en MKB Fonds Flevoland verkochten eind juni hun minderheidsbelang in Stoov® warmtekussens en -dekens aan Nederlands Merkgoed. Deze partners van het eerste uur kijken terug op een prettige langjarige samenwerking.

Duurzaam alternatief

De directe verwarming met producten van Stoov® biedt een duurzaam alternatief. In de horeca als vervanger van milieuonvriendelijke terrasheaters en bij thuisgebruik om het opdraaien van de thermostaat nog even uit te stellen. Redenen genoeg voor Energiefonds Utrecht om in 2015 een eerste hybride financiering te verstrekken: een participatie in de vorm van preferente aandelen en een leningfaciliteit. Op het moment van verdere opschaling volgde een tweede financiering.

Van startup naar scaleup

“Mooi om te zien hoe Stoov® in korte tijd hard gegroeid is. Middenin coronatijd wist oprichter Teun van Leijsen ruim een miljoen Euro op te halen bij aandeelhouders en door crowdfunding. Daarmee kon Stoov voldoende voorraad aanleggen en opschalen”, vertelt Roy Ellenbroek, fondsmanager/directeur Energiefonds Utrecht. “Nu Stoov internationaal verder wil groeien en de startup inmiddels een scaleup mag heten, was het voor ons tijd om de investeringen terug te halen zodat we deze kunnen inzetten voor andere duurzame initiatieven en energieprojecten in de provincie Utrecht.”

Confidental Infomation