Duurzaamheidslening voor slimme innovaties

Zonnepanelen op je bedrijfsdak, draadloze warmtekussens en -dekens die werken met infraroodtechnologie, gebakjes gebakken in een oven met groene energie. Zo maar een drietal voorbeelden van duurzaamheidsinitiatieven waar je bij het Energiefonds Utrecht makkelijk een lening voor kunt afsluiten.

Het Energiefonds is opgericht door en voor de Utrechtse gemeenten en provincie om ondernemers te helpen met duurzaamheidsinitiatieven. “Enerzijds verstrekken wij leningen aan MKB-ondernemingen die willen verduurzamen. Denk aan het investeren in een waterpomp of zonnepanelen. Anderzijds kunnen ondernemers met slimme innovaties die bijdragen aan de energietransitie of die een duurzaamheidsdoel gebruik maken van de kennis, kunde en het netwerk van het Energiefonds Utrecht”, vertelt accountmanager Joost Akkermans.

Laagdrempelige lening

“Ondernemers kunnen ons eenvoudig een mailtje sturen of bellen. Wij gaan dan direct aan de slag om te kijken hoe we kunnen helpen. Als geld nodig is, verstrekken we een laagdrempelige lening We zijn in het leven geroepen om de energietransitie te versnellen en één van onze middelen is een laagdrempelige lening, waarmee we bedrijven ondersteunen met het nemen van energiemaatregelen of het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Ik daag organisaties met innovaties uit om met ons te sparren over financieringsmogelijkheden. Wij wachten op je telefoontje”, besluit Joost.

Confidental Infomation