Duurzaam ondernemen; ben jij er na corona klaar voor?

Het hoofd boven water houden, dat is de eerste prioriteit die veel ondernemers op dit moment hebben. Aandacht voor duurzaam ondernemen staat logischerwijs op een lager pitje. Maar pas op! Zorg dat je straks aangehaakt blijft en de boot niet mist. Want met plannen van de overheid om circulair in te kopen en CO2-heffingen in te zetten gaat dat ook jou als MKB-ondernemer raken.

In eerste instantie richt de overheid haar aandacht op grote bedrijven. Maar indirect raakt dit natuurlijk het MKB, grote bedrijven zullen op hun beurt namelijk eisen stellen aan bijvoorbeeld hun toeleveranciers. Met het inkopen van groene stroom alleen, kom je niet meer weg. Het gaat erom dat je aantoonbaar maakt welke initiatieven je hebt genomen en wat je al hebt bereikt. Doe je het goed, dan ben je je concurrentie een stapje voor.

Verduurzaming in stroomversnelling

De coronacrisis draagt eraan bij dat we bewuster nadenken over het milieu, het klimaat en de gevolgen van ons gedrag. De verwachting is dat verduurzaming na het coronatijdperk, als de economie weer gaat draaien, in een stroomversnelling terecht zal komen. Ook wetgeving stuurt jou richting noodzakelijke energiebesparende maatregelen. Energiebesparende maatregelen of duurzaam energie opwekken; dat kost in eerste instantie geld, maar levert je straks geld op. Met een laagdrempelige lening van het Energiefonds Utrecht kun je wel direct de noodzakelijke investeringen doen zodat jij beter voorbereid bent op de toekomst.

Energie innovaties

Ben je als ondernemer bezig met innovaties als het gaat om energie opwekken of het ontwikkelen van nieuwe energiebronnen? Ook dan kun je terecht bij Energiefonds. Wij zitten voor je klaar om jou zo goed mogelijk te helpen aan een voordelige lening.

Het Energiefonds is een initiatief van de provincie Utrecht en heeft als doel de energietransitie te versnellen. Kijk op www.energiefondsutrecht.nl voor meer informatie.

Confidental Infomation