De Energielening Utrecht, dé lening voor o.a. het MKB in Utrecht om snel hun duurzame plannen te realiseren, heeft nóg aantrekkelijkere voorwaarden gekregen: financieringen tot wel 75% van de gehele investering, lagere rentepercentages en flexibele looptijden. Dit alles bovenop de aantrekkelijke voorwaarden die er al waren.

De Energielening Utrecht is ontwikkeld om de investeringsdrempel in duurzame maatregelen te verlagen, met name voor het MKB en andere middelgrote organisaties in Utrecht. Bedragen tussen de 5.000 en 50.000 euro kunnen eenvoudig en direct via de website worden aangevraagd, zonder afsluitkosten en met binnen een paar dagen reactie.

Nieuw voorwaarden

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd. Allereerst is het maximale financieringsaandeel opgehoogd: men kan voortaan tot 75% van de totale investeringssom lenen (dat was tot op heden maximaal 50%). Daarnaast wordt het rentepercentage vanaf nu berekend op basis van een marktconforme basisrente, vermenigvuldigd met een kortingsfactor van 75%. Met de huidige lage marktrentes betekent dit bijvoorbeeld een percentage van: 1,73% voor een lening van maximaal 5 jaar en 1,95% voor een lening van maximaal 10 jaar. Tot slot is de keuze voor de looptijd aangepast: was er voorheen de keuze uit 5 of 10 jaar, nu kan men zelf de looptijd kiezen met een maximum van 10 jaar.

Roy Ellenbroek fondsmanager van het Energiefonds Utrecht licht deze stappen toe: “Ons doel is zoveel mogelijk duurzame plannen helpen te realiseren. En met deze aanpassingen hopen we de investeringsdrempel nog verder te verlagen en projecten die anders niet van de grond komen alsnog helpen te realiseren!”

Confidental Infomation