Langs het Merwedekanaal te Utrecht staat al sinds 1892 de oude lijnzaad- en sojafabriek. Een fabriek met een rijke historie die door non-profit organisatie BOEi op unieke wijze is herbestemd tot een multifunctionele wijkaccommodatie.. In het complex is straks onder andere horeca, een basisschool, een bso, een kunstcentrum en een Bibliotheek te vinden. Begin 2013 heeft de fabriek zijn nieuwe naam ontvangen: de Cereolfabriek.

Duurzaamheid in het project

Mede met financiering door het Energiefonds Utrecht zijn er diverse energiebesparende maatregelen getroffen in de vorm van extra vloer-, dak en glasisolatie en energiezuinige installatietechniek. Daarnaast maakt de financiering het mogelijk om het platte dak van de Cereolfabriek te voorzien van zo’n 60 zonnepanelen. Met het zonnesysteem zal er straks jaarlijks zo’n 13,5 MWh geproduceerd worden. Benieuwd naar meer informatie over dit complex? Kijk dan op de website van de Cereolfabriek of bekijk het filmpje over de geschiedenis en ontwikkeling van de fabriek op: https://www.youtube.com/watch?v=axdMsmRLUKc.

Meer weten over het Energiefonds Utrecht? Neem direct contact met ons op via: info@energiefondsutrecht.nl | T: 085 060 0090

Confidental Infomation