Energietransitie? Wij financieren ondernemers

In de paar maanden dat ik aan de slag ben binnen het Energiefonds Utrecht ben ik al heel wat interessante ondernemers tegengekomen. Ondernemers die graag vooruit willen en duurzaamheid zien als een gat in de markt. Of ondernemers die duurzaamheid zien als een manier om zich te onderscheiden. Het is fantastisch dat we vanuit Energiefonds Utrecht deze ambitieuze ondernemers met het financieren van duurzaamheidsambities kunnen helpen. Ik krijg er letterlijk energie van dat ik als accountmanager weer echt in kansen en mogelijkheden kan denken.

Ik heb ervaring binnen het bankwezen en over de afgelopen jaren kon ik steeds minder vaak ‘ja’ zeggen als ondernemers aanklopten voor een financiering. Mijn eerste motivatie om bij het Energiefonds Utrecht te komen werken was dan ook, dat ik graag een bijdrage wilde leveren aan het realiseren van ambities van ondernemers. Dat we de energietransitie financieren, maakt het extra interessant. Het voelt bijzonder dat ik mag bijdragen aan iets wat er echt toe doet. Dat werkt extra motiverend.

Groene ideeën

De ondernemers die wij ontmoeten, realiseren zich dat de tijd rijp is voor groene ideeën. Het Energiefonds biedt leningen aan, aan bedrijven en instellingen in de provincie Utrecht die willen verduurzamen. Een lening van het Energiefonds Utrecht onderscheidt zich van een traditionele bancaire lening door de manier waarop wij de financieringsvoorwaarden vaststellen. Wij kijken naar de kenmerken van het project en gaan na of het bijdraagt aan de energietransitie. Rente- en aflossingsvoorwaarden stellen we ook vast op basis van kenmerken van het project. Dat wil niet zeggen dat we een alternatief vormen voor de banken. Juist het tegenovergestelde. Steeds vaker financieren we samen met banken, waarmee ook grotere en meer innovatieve investeringen mogelijk worden. We steken dan ook nadrukkelijk onze hand uit naar iedereen die de ondernemer adviseert; denk dan aan  banken, accountants en intermediairs.

Vernieuwend maar met bewezen techniek

Bij ons staan deze ondernemers en hun ambities centraal. Omdat we een relatief klein fonds zijn met een onafhankelijk bestuur, kunnen we heel snel schakelen en beslissingen nemen. Dat is voor veel ondernemers goed nieuws. Ondernemers met goede plannen op het gebied van energietransitie, kunnen bij ons terecht. We financieren met name projecten die vernieuwend zijn maar wel met een bewezen techniek. Zo zijn we nu betrokken bij de financiering van een ondernemer die een school gaat transformeren in duurzame appartementencomplexen. Deze ondernemer heeft ons een haalbare business case voorgelegd en met een lening vanuit het Energiefonds Utrecht kunnen we daadwerkelijk helpen. Ik ben ontzettend enthousiast dat ondernemers kunnen ondersteunen bij het realiseren van (energie)ambities, dat smaakt echt naar meer!

Duurzaam idee?

Neem contact met mij op, ik kijk graag naar de financieringsmogelijkheden. Mail mij: joost@energiefondsutrecht.nl.

Confidental Infomation