Aftrap eerste Klimaatdoetafels

Op donderdag 22 mei is het Energiefonds Utrecht op uitnodiging van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aangeschoven bij oriënterende gesprekken om met verschillende betrokken partijen te kijken naar de manier waarop de gemeente de energietransitie kan helpen, de zogenaamde Klimaatdoetafels. 

Geld, hulp of advies?

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is, net als veel andere gemeenten, op zoek naar de beste manier om de gemeenschap te mobiliseren als het gaat om duurzame energie en een aardgasvrije toekomst. Waar is behoefte aan; geld, hulp of advies? Onder alle aanwezigen waren verschillende marktpartijen als woningbouwcoöperaties en adviseurs, maar zeker ook verschillende buurtinitiatieven.

Delen van kennis en ervaring

In deelgroepen gingen de aanwezigen met elkaar en met wethouder duurzaamheid Rob Jorg in gesprek over waar men behoefte aan heeft. De gemene deler uit al die groepen was vooral een behoefte aan het delen van kennis en ervaring. De verschillende buurtinitiatieven drijven op persoonlijke motivatie en de opgedane kennis en ervaring werd door anderen zeer gewaardeerd. Het delen hiervan zou anderen (verder) kunnen helpen. De wijze waarop is nog een vraag; digitaal (prikbord met bijvoorbeeld contactgegevens) of fysiek in de vorm van een kennismarkt.

Eén ding is zeker; wordt vervolgd!

Confidental Infomation